Dato
tirsdag 15. september 2015
Sted
Best Western Oslo airport Hotel
Arrangør
InnoMed

Arrangement
Elektroniske verktøy — for ernæringskartlegging og behandig — behov for nye verktøy
Vi ønsker å belyse:
- Hva finnes av IT verktøy som tilbyr prosesstøtte og innsamling av strukturerte data for ernæringsbehandling som en del av medisinsk behandling?
- Hva er status i pleie- og omsorgssektoren og i spesialisthelsetjenesten i de forskjellige regioner?
- Hva trengs av løsninger?
- Hvor bør det satses fremover?
Påmelding
Påmelding til InnoMed innen 20/10-2014. Ingen deltakeravgift. Registrerte deltagere som ikke møter opp vil belastet kr 500,- for lunsj. Oppdatert program vil bli lagt ut på www.innomed.no. Det kan komme endringer i programmet helt frem til møtedagen.

Vil du vite mer om dette? Kontakt:
Wenche Poppe
Innovasjonsrågiver region Nord/ Norinnova Technology Transfer
Wenche@norinnova.no
(+47) 916 29 250
Om arrangementet
Programgruppe:
Kari Sygnestveit Helse-Bergen, Hugo Nilssen UNN, Mari Helene Kårstad, Høgskolen i Bergen/forprosjekt på Haukeland Universitetssykehus, Guro Smedshaug Helsedirektoratet, Elona Zakariassen e-læring, Bergen kommune, Ingrid Fange GjelsWetad, Kompetansetjenesten for sykdomsrelatert underernæring, OUS/UIO og Wenche Poppe Innomed, med innspill fra flere.
Myndighetenes krav
09:30-09:40
Velkommen, introduksjon til dagens program
Ved Wenche Poppe, Innomed.
09:40-09:55
Nasjonale faglige retningslinjer for å forebygge og behandle underernæring
Utfordringsbildet sett fra Helsedirektoratets ståsted. Ved Guro Smedshaug, Helsedirektoratet.
09:55-10:20
Nasjonale kvalitetsindikatorer
Kvalitetsindikatorer – hva er det, hvorfor er det viktig og hvordan utvikles de? Hva kan være mulige kvalitetsindikatorer innen ernæring? Ved Janne Lind, Helsedirektoratet.
Hva skjer i regioner og kommuner
10:20-10:35 |
Visjon for beslutningstøtte for ernæring i fremtidens klinikkBrobygging mellom forskning og klinikk. Ved Siv Kjølsrud Bøhn, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo. |
|
10:35-10:50 |
Kartlegging av ressursbruk og måling av resultater – hvilke behov har en enhetsleder?Helse Sør-Øst, Lovisenberg Diakonale Sykehus. Ved Tonje Mellin Olsen, Lovisenberg, Lovisenberg diakonale sykehus. |
|
10:50-11:05 |
Erfaringer og utfordringer ved bruk av elektronisk hjelpeverktøy for ernæringsscreening og -tiltakHelse Midt. Ved seksjonsleder Else Rabbås Holsdal, avdeling klinisk ernæring og logopedi, klinikk for kliniske servicefunksjoner. |
|
11:05-11:25 |
Pause |
|
11:25-11:40 |
Erfaring med bruk av elektronisk hjelpeverktøyHelse-Nord, UNN, Elektronisk hjelpeverktøy beregnet for implementering av retningslinjer for ernæringsarbeid i sykehus. Erfaringer med bruk i UNN. Ved Hugo Nilssen, Universitetssykehuset Nord-Norge. |
|
11:40-11:55 |
ERNÆRINGSARBEID I HJEMMETJENESTENTromsø kommune. Mat er den beste medisin. Erfaringer etter gjennomført prosjekt i Tromsø kommune. Ved Birgitte Forsaa Åbotsvik, spesialsykepleier, Nordøya hjemmetjeneste. |
|
11:55-12:10 |
Overføring mellom spesialist-og primærhelsetjenestenHvordan kan vi føre behandling videreBergen kommune. Status og erfaringer, behov for løsninger felles med spesialisthelsetjenesten. Ved Elona Zakariassen, Bergen kommune. |
|
12:10-12:30 |
Erfaringar frå Haukeland universitetssjukehus inkl aktivitetar i Helse-vest - UtfordringerHelse Vest, Haukeland universitetssjukehus. Erfaringer fra prosjekter i Helse-Bergen og litt om aktiviteter i andre foretak i Helse-Vest, samt utfordringsbildet. Ved Kari Sygnestveit og Mari Helene Kårstad, Helse Bergen |
|