Pust deg bedre

Pust Deg Bedre

Ved hjelp av en applikasjon på mobilen kan lungesyke få bistand til å utføre lungefysioterapi. Appen er gratis og kan lastes ned i App Store og Google Play. Pasienter som har prøvd ut verktøyet rapporterer om mer kunnskap, økt trygghet og bedre livskvalitet. Målet på sikt er å redusere infeksjoner og innleggelser på sykehus.

"Pust deg bedre" er et digitalt verktøy hvor fysioterapeuter skreddersyr en behandlingsplan med puste- og drenasjeteknikker til lungesyke som strever med slim og åndenød. Helse Førde ved fysioterapeut og prosjektleder Elin Johnsen har jobbet med å utvikle verktøyet siden 2018, og verktøyet er i dag klart for nedlastning og bruk.

Innholdet i "Pust Deg Bedre" er visualisert ved hjelp av 3D-animasjoner som både viser hvordan øvelsene skal gjøres, og hva som skjer i luftveiene når man gjennomfører de. "Pust deg bedre" kan individtilpasses og støtter pasienter i å løsne, flytte og fjerne slim, samt dempe åndenød på egen hånd.

Verktøyet bidrar til å sette fokus på lungerehabilitering og øke kunnskapen om lungefysioterapi i kommunehelsetjenesten. En forutsetning for vellykket behandling ved hjelp av "Pust Deg Bedre" er at lungesyke tar kontakt med fysioterapeut for å få tilpasset et behandlingsopplegg. 

Nyttige lenker

Del dine tanker og erfaringer i vårt kommentarfelt

Velkommen til kommentarfeltet. Vi ønsker en god og saklig diskusjon rundt temaet.

Navn som vil være synlig over kommentar